Sockerfri/snål lemon curd!
0kommentarer
Igår ställde jag mig och gjorde lemon curd på stevia och resultatet blev underbart!
3 citroner (gärna ekologiska)
50 g smör
1,5 dl steviaströ
1 msk maizena
2 ägg (gärna ekologiska)
2 äggulor (gärna ekologiska)
Koka saften från 2 av citronerna tillsammans med rivet skal från alla 3 citronerna, smöret och steviaströet.
Blanda maizena tillsammans med saften från den tredje citronen och rör sedan ner maizena-blandningen i kastrullen.
Vispa snabbt ihop äggen och äggulorna (ej pösigt) och rör sedan ner äggen i kastrullen.
Låt blandningen i kastrullen sjuda tills den har nått önskad konsistens.
När curden har rätt konsistens är det dags att hälla upp den i en ren glasburk och antingen låta den svalna eller njuta direkt!
Näringsvärde per 100 g
152 kcal
4,3 g protein
6,2 g kolhydrater
12,3 g fett
Receptet är från början Leila Lindholm's men jag har bytt ut strösocker mot steviaströ.
Love
Bild av mig.
Kommentera