Sockerfri/snål lemon curd!

0kommentarer

Igår ställde jag mig och gjorde lemon curd på stevia och resultatet blev underbart!

3 citroner (gärna ekologiska)
50 g smör
1,5 dl steviaströ
1 msk maizena
2 ägg (gärna ekologiska)
2 äggulor (gärna ekologiska)

Koka saften från 2 av citronerna tillsammans med rivet skal från alla 3 citronerna, smöret och steviaströet. 

Blanda maizena tillsammans med saften från den tredje citronen och rör sedan ner maizena-blandningen i kastrullen. 

Vispa snabbt ihop äggen och äggulorna (ej pösigt) och rör sedan ner äggen i kastrullen. 

Låt blandningen i kastrullen sjuda tills den har nått önskad konsistens. 

När curden har rätt konsistens är det dags att hälla upp den i en ren glasburk och antingen låta den svalna eller njuta direkt!

Näringsvärde per 100 g
152 kcal
4,3 g protein
6,2 g kolhydrater 
12,3 g fett

Receptet är från början Leila Lindholm's men jag har bytt ut strösocker mot steviaströ. 

Love
Bild av mig. 

Kommentera

Publiceras ej